Balogh Zoltán január 31-ig távozzon!

4_kicsi.jpgA hideg ellenére is több százan összegyűltek a Kossuth téren, ahol az 5 éves oktatás törvény elfogadásának évfordulója, valamint a december 6-án nyilvánosságra hozott PISA eredmények miatt tartottak demonstrációt tanárok és diákok.

A felszólalók között volt Pilz Olivér a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője, aki elmondta, hogy szégyen amit a Kormány tesz a gyerekeikkel. Egy diák azt neheztelte, hogy már 14 évesen el kell dönteni egy szakiskolában tanulónak, hogy milyen szakmát válasszon és onnantól kezdve nincs váltási lehetősége sem, ami lássuk be, valóban teljesen abszurd.

A tüntetésen egyben ismertették a javaslatokat, melyet egyébként a Tanítanék Mozgalom honlapjáról le is lehet tölteni (ide kattintva elérhető). Ez az úgynevezett Kockás Könyv.

A demonstráción összesen 3 pontban foglalták össze követeléseiket:

7_kicsi.jpg1. Balogh Zoltán január 31-ig mondjon le.

2. Független kormányzati szervet az oktatásnak. A jelenlegi államtitkárság nem megfelelő, a korábbi állapotok visszaállítását kérik, azaz egy teljes minisztérium foglalkozzon az oktatáspolitikával.

3. Kezdődjön meg azonnal egy nyílt konzultációval megalkotott oktatási törvény megírása az általuk javasolt elvek szerint, mely a Kockás könyvben is megtalálható és a jelenlegit helyezzék hatályon kívül.

A demonstráció az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt zárult, aminek falára kifüggesztették a követeléseket. Elmondták, hogy amennyiben a megadott határidőig Balogh nem távozik,, február 1-én újra találkoznak és folytatják a demonstrációt.