Ki mivel foglalkozna, ha nem a parlamentben ülne?

Van, aki könyvtárban dolgozhatna, de csónakkészítő asztalos is ül a patkóban

Politikus bárkiből lehet, ez nem végzettség kérdése, azonban érdemes egy pillantást vetni, milyen szerteágazó a képviselők érdeklődési köre. A parlamenti patkóban helyet foglaló képviselők megannyi végzettséggel rendelkeznek. Ezek közül kerestük ki a legérdekesebb foglalkozásokat. hogy ki mivel is foglalkozhatna, ha politikai karrierje véget érne.

budapest-660190_1280.jpg

Négy fő református lelkész lenne. Balogh Zoltánról közismert, hogy Isten szolgálatában helyezte életét (bár sokszor nem tudjuk kit tart Istennek). Rajta kívül a szintén Fidesz frakcióban helyet foglaló Demeter Zoltán és Dr. Hörcsik Richárd választotta ezt a hivatást. Rajtuk kívül a KDNP-ben is helyet foglal egy lelkész.

A vallási vonalon továbbmenve több teológus-hitoktatót is találunk. Összesen 5 fő ül, akik teológus vagy hitoktató, esetleg mindkét végzettséggel rendelkeznek. Ebből 2 fő a Fidesznél, 2 fő a KDNP-nél foglal helyet, azonban az LMP-s Ikotiy István is először 2002-ben teológusi, majd 2005-ben hittan tanári diplomát szerzett.

diplom.jpgEgyházi vonal végéhez érve Dr. Hoppál Péter végzettsége a legérdekesebb aki a Zeneakadémia doktori iskolájában az egyházzene doktora (DLA) végzettséget kapta meg 2006-ban.


A legrosszabb talán a víz- és gázszerelő Pócs Jánosnak lehet, aki felcsúti kollégáját elnézve, nem vitte sokra.

A parlamentben legtöbben jogász végzettséggel rendelkeznek. Összesen 50 fő rendelkezik jogász diplomával (Fidesz: 29, KDNP: 5, Jobbik: 5, MSZP: 7, független: 4).

A jogi diplomákat a történelemtanári végzettség követi.

Vannak akik a diplomájuk mellet más érdekes végzettséggel is rendelkeznek. Ilyen Dr. Fónagy János, aki 1962-ben szerzett csónakkészítő asztalosi papír, Révész Máriusz pedig két tanári diplomája mellett egy OKJ-s síoktatói tanfolyamot is elvégzett a Testnevelési Főiskolán még 1999-ben.

A végzettségek között olyan érdekes foglalkozásokat is találtunk, mint dízelmozdony szerelő, melyet a fideszes Kovács Sándor szerzett meg első végzettségeként. Hirt Ferenc erősáramú épület villanyszerelő, a szintén fideszes Balla György pedig okleveles bányamérnöki képesítést szerzett, mely talán az egyik legkülönlegesebb a patkóban.

Az alcímben említett könyvtárosi diploma pedig Németh Szilárdé, a Fidesz civilgyűlölő alelnökéé.

Kövesse facebook oldalunkat is vagy iratkozzon fel youtube csatornánkra, hogy ne maradjon le semmiről!