Az öncélú emberek miatt tehet meg mindent a Kormány

Most vasárnap az ellenzék tüntetést tartott az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Megint egy tüntetés és megint semmi. De mi van ennek hátterében, miért nem történik jelentősebb változás évek óta?

2014 óta számtalan tüntetés volt, azonban a tüntetés témája és a résztvevők száma sok mindent elárul az ország helyzetéről. A most bemutatásra kerülő néhány tüntetést, mely az elmúlt két évben volt, megmutatja, miért igazán elkeserítő az ország helyzete.

Internetadó (2014. október 26. és 28.)

img_0209.JPGAz utóbbi évek legnagyobb tüntetése volt az internetadó elleni demonstráció. A számok meglehetősen eltérőek, de nagyjából százezer ember vonult fel, hogy hangoztassa a véleményét. De mi is volt az a konkrét adó? A Kormány minden 1 GB adatforgalomnál 150 forint adót vetett volna ki, melyet havi 700 Forintban maximalizáltak volna. Az ötlet vélhetően Németországból jött, erről egyébként ITT írtunk. 

Az első példa alapján tehát elmondható, hogy havi 700 Forint, mely a napi internethasználatot érinti, fontos az embereknek, mivel az ott van a mindennapjaikban.

Putyin-ellenes tüntetés és felvonulás (2015. február 16.)

Magyarország mennyire szereti az oroszokat? Hát, ha a Humán Platform által szervezett demonstráción a mintegy 500 ember jelenléte azt mutatta, hogy mi igencsak oroszbarátok volnánk és senkit nem zavar, ha az Orbán Kormány kelet felé fordul.

Vagy igaz lenne az, hogy ha még nem érinti a mindennapokat valódi probléma, addig csak fotelforradalom zajlik? Mert jelen tüntetés ezt a fajta állítást igen erősen alátámassza.

20150216_orosz_baloghmark.jpg