Népszavazás lesz a traszformátorállomás építése ellen

szanto.JPGLakossági fórumot tartottak Pilisszántón a lakosság és a Képviselő-testület között kialakult konfliktusok rendezése érdekében, mely az újonnan épülő trafóállomás miatt alakult ki, amelyről a héten itt írtunk. A terem zsúfolásig megtelt.
A Csicsmanczai Tamásné polgármester asszony beszédében elmondta, hogy a település rendkívül kevés bevétellel rendelkezik, így az ELMŰ által felépítendő állomás jelentős bevételt hozhatna (65 millió forint), így szükséges infrastrukturális beruházásokat tudnak végrehajtani.

Az önkormányzat elsősorban, a polgármester asszony elmondása szerint helyi Szlovák Német Nemzetiségi Általános Iskola lepusztult tornatermét újítaná fel, azonban számos más beruházást is végrehajthatnának. Elmondta, hogy mivel Pest megyei településről van szó ami Budapest agglomerációjához tartozik, az önkormányzat számos pályázatból marad ki, így valódi nagy fejlesztéseket nem tudnak végrehajtani.

szanto2.JPGA lakosság többször bekiabálásokkal szakította meg a polgármestert, akik többek között az Pilis látképének romlását vagy épp azt kifogásolták, hogy az iskolát államosították, újítsa fel a hozzá tartozó tankerület.

Végül a polgármester bejelentette, hogy helyi népszavazást tartanak, melyben a lakosság dönthet, hogy akarják e a trafóállomást, illetve a hozzá tartozó tornaterem felújítást, vagy meghagyják a Pilist és ezzel együtt a hozzá tartozó UNESCO világörökséghez tartozó biorezervátumot jelenlegi állapotában.

A fórumon készült videót az ideges polgármester asszonnyal itt tekinthetik meg:

 

A fórum után tartott rendkívüli testületi ülés jegyzőkönyve ezen a linken érhető el: RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS 2017.01.25.