Pilisszántóról még Habony is példát vehetne

Ilyen szintű propagandát még a Kormány sem engedett meg magának

Mint korábban beszámoltunk, Pilisszántón az ELMŰ egy transzformátorállomást kívánt felépíteni, azonban a helyi lakosok ezt nem szerették volna, így lakossági fórumon tiltakoztak, mire a polgármester helyi népszavazás kiírását kezdeményezte.

A népszavazásról azóta semmilyen információ nincs, Pilisszántó Önkormányzata azonban egy konzultációra hívja a helyi lakosokat, mely rendkívül hasonló a már megszokott nemzeti konzultációhoz, jobban megnézve azonban sokkal többről van szó.

Konkrét fenyegetés?

 A kérdőívben az Önkormányzat leszögezi, Pilisszántónak valamerre el kell indulnia és erre vonatkozólag, ha a kérdőívből indulunk ki, mindössze két lehetőséget hagynak. Vagy megépíti az ELMŰ a transzformátorállomást, vagy ingatlanonként kommunális adót vetne ki.


A Párbeszéd Pilisszántóért elnevezésű kérdőív teljes terjedelmében itt tekinthető meg, melyet a helyi lakosok, vagy helyi ingatlannal rendelkező személyek küldhetnek be.

A kérdés: az önkormányzat valóban hajlandó e a nép véleményét egy népszavazás keretében meghallgatni és elfogadni, vagy a nemzeti konzultációhoz hasonló kérdőív szerint, bár elfogadja döntésüket, egy eddig nem említett adót vet ki rájuk.

Azért reméljük Habony nem innen fog példát venni :)

szanto.JPG

szanto2.JPG

Kép a 2017. januári pilisszántói lakossági fórumról.